Consulta

Hola,

Voldria sabe rquin és recorregut que fa un document a una Biblioteca Pública, des de la seva adquisició fins a formar part de la col·lecció de la biblioteca i estar a l'accés dels usuaris.

Gràcies i salutacions,

Valèria 08/01/2019

Bon dia,

Sentim dir-vos que no us podem facilitar la resposta sobre qüestions bibliotecàries-documentals ja que aquest és un Servei de referència i per tant no està dins dels seus objectius l’assessorament sobre aquests aspectes. No obstant això, us facilitem informació general que us pugui ésser d’utilitat.

A qualsevol biblioteca pública trobareu llibres sobre els processos tècnics que es realitzen a les biblioteques, tot i que val a dir que els llibres més nous sobre el tema tindran més a veure amb els nous serveis i activitats que s’estan duent a terme en els darrers temps que no pas en els processos tècnics tradicionals.
Us facilitem només una mostra dels molts llibres que podeu trobar:

-Magdalena Ortiz Macías Biblioteca : el servicio público con corazón. UOC, 2017

-Fernando Juárez-Urquijo. Biblioteca pública : mientras llega el futuro. Editorial UOC, 2015

-Juan José Fuentes Romero. Planificación y organización de centros documentarios : organización y funcionamiento de bibliotecas, centros de documentación y centros de información. Trea, 2007.

-Jo Bryson. Técnicas de gestión para bibliotecas y centros de información. Fundación Germán Sánchez Ruipérez : Pirámide, DL 1992.

-Concepció Carreras, Concepció Martínez, Teresa Rovira. Organització d'una biblioteca escolar, popular o infantil. Rosa Sensat : Edicions 62, 1991.

-Rosa Brunet. Cómo organizar una biblioteca. CEAC, 1985.

-Núria Amat i Noguera.La Biblioteca : tratado general sobre su organización, técnicas y utilización. Diàfora, 1983.

Per altra banda hi ha molt de material a Internet sobre el tema que us interessa.

Mostra d’això és:

-Pautas sobre los Servicios en las bibliotecas públicas
http://travesia.mcu.es/portalnb/jspui/bitstream/10421/369/1/pautas_servicios.pdf
Es tracta d’una iniciativa dins del programa de Cooperació bibliotecària entre el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i les Comunitats Autònomes.

-La colección en la biblioteca (part de llibre)
http://sabus.usal.es/docu/pdf/Colecc.PDF

Esperem haver-vos ajudat. Gràcies per confiar en el nostre Servei. Recordeu que estem a la vostra disposició.